Víte jaký bude váš důchod?

Víte jaký bude váš důchod?

Důchod je pravidelný příjem, který si lidé vydělali během svého pracovního života a který jim umožní užívat si zaslouženého odpočinku. Je důležité si na něj připravit, protože státní důchod není vysoký a mnoho lidí si nemůže dovolit užívat si důchodu naplno. Pokud si ale na důchod připravíte, můžete si užít svůj volný čas bez starostí.

Jak si spočítat svůj důchod?

Existuje několik způsobů, jak si spočítat svůj důchod. Nejjednodušší způsob je použít kalkulačku na internetu, která vám spočítá přibližnou výši vašeho důchodu. Pokud chcete mít přesnější výsledek, můžete se obrátit na finančního poradce, který vám pomůže spočítat váš důchod a poradí vám, jak se na něj připravit.

Jak se na důchod připravit?

Nejlepší způsob, jak se na důchod připravit, je začít spořit co nejdříve. Můžete si otevřít spořicí účet, investovat do akcií nebo fondů, nebo si sjednat soukromé penzijní připojištění. Důležité je také mít přehled o svých výdajích a snažit se žít co nejúsporněji. Pokud si nejste jisti, jak se na důchod připravit, doporučuji vám obrátit se na finančního poradce, který vám poradí, jaké jsou vaše možnosti a jak si co nejlépe připravit na důchod.

Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


ZAUJALY VÁS ČLÁNKY NA MÉM WEBU?

Napište svůj email a přihlašte se k jejich odběru.

zpracováním osobních údajů